Medische trainingstherapie

Medische Trainings Therapie is een behandelmethode die gebruik maakt van de natuurlijke functies van ons bewegingsapparaat, namelijk door het trainen van actieve bewegingen. De actieve bewegingen stimuleren de spieren, pezen en gewrichten die wij nodig hebben om gezond te kunnen functioneren.

Medische training maakt gebruik van trainingsapparatuur en gewichten om de spieren, pezen en gewrichten te trainen naar een herstel van normaal functioneren of te trainen naar een hoger belastbaar niveau. Bijvoorbeeld een belastbaar niveau aangepast aan werk of arbeid, sport en/of alle dagelijkse activiteiten.

Doordat de trainingsapparatuur instelbaar is van lage tot hoge weerstanden is het mogelijk te trainen in iedere fase van herstelproces of in opbouw van conditie, kracht en mobiliteit.

Medische training is dan ook zeer geschikt als training bij rugklachten, nek- en schouder-, armklachten, heup-, knie- en enkelklachten of in herstelfase na operaties aan ons bewegingsapparaat.

In eerste instantie is Medische training een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling, in latere fase een methode om onder begeleiding te blijven trainen en te werken aan uw conditie. De mogelijkheid bestaat om in kleine groepen (max. zes personen) deel te nemen aan onze oefengroepen.

Informatie daarover kunt u verkrijgen op de praktijk.


Verwersstraat 92 • 5211 HZ 's-Hertogenbosch • 073 - 614 0394 • info@fysiokoesen.nl

Privacy PolicyVerwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten